fbpx

Xènia Gasull

Xènia Gasull

Xènia Gasull va descobrir el mòn dels fotollibres el 2013 a París, on va residir 5 anys.

A la capital francesa va treballar a Èditions Dilecta, editorial creada amb el fons Yves Klein que produeix els llibres d’artista de figures tant reconegudes com Louise Bourgoise.

Juntament amb el fotògraf Jean Letellier inicia al 2014 “Seriousbooks”, una sèrie de petites publicacions en format fotollibre que es començen a distribuir a les llibreries especialitzades de París, Brussel·les, Roma i Barcelona.

També amb Jean Letellier obra el 2017 “Mecànic”, un espai dedicat a la fotografía a Barcelona. Dins d’aquest antic taller Mecànic s’exposen artistes com Jane Evelyn Atwood, Laurenz Bergés o Léa Habourdin. La llibreria de Mecànic serà la única llibreria dedicada als fotollibres a Catalunya i tindrà una participació activa a festivals com DocField, Revela’t, InCadaqués, FotoLimo o Lumínic.

Amb més de 150 presentacions de fotollibres nacionals i internacionals, i amb una oferta de fotollibres punters a nivell internacional, Mecànic ha esdevingut un lloc de referència per els amants de la fotografia amb padrins tant reconeguts com Joan Fontcuberta o Txema Salvans.

Les recomenacions i anàlisi de fotollibres de Xènia Gasull han estat recollides durant el 2018-2019 al programa “L’Irradiador” d’Icat FM de la mà de David Guzmán.

Cursos que imparteix