fbpx
Marcelo Caballero - Escola de Fotografia de Girona

Marcelo Caballero

Marcelo Caballero - Escola de Fotografia de Girona

Marcelo Caballero

Marcelo Caballero és fotògraf, periodista i llicenciat en Comunicació Social. El 1992 es va graduar a la Facultad de Periodismo y Comunicación Social de la Universidad de La Plata (Argentina).

Posteriorment, i durant varis anys, va compaginar la seva feina de docent de tallers de literatura contemporània i semiòtica visual a la seva facultat amb col·laboracions a diaris argentins com Clarin, El Día i revistes de viatge.

Després de llargs periples per Amèrica del sud i Àsia va decidir establir-se a Barcelona on, el 2010, va co-fundar el primer col·lectiu de fotografia urbana a Espanya: Calle 35.

Va exposar el seu treball a Barcelona, Las Palmas, Ciudad Real, Miami, Perpignan i Buenos Aires. Va participar en festivals de fotografia com Ojo de Pez Photo Meeting Barcelona, Biennal Xavier Miserachs, el DOCfield (Barcelona), el Visa Off (Perpignan) i el Miami Street Photography Festival.

A principis del 2017, conjuntament amb un grup de fotògrafs van donar vida a QuitarFotos, que s’expressa com un espai de diàleg i difusió de propostes visuals documentals.

Actualment col·labora amb revistes i agències fotogràfiques europees. Imparteix tallers de fotografia, realitza conferències i escriu sobre fotografia documental al seu bloc: Miradas Cómplices.

 

LLIBRES

Colores Humanos  (Calle 35 / The Folio Club. Barcelona 2015)

Legenda Gerundae  (The Folio Club. Barcelona 2018)

Ocre (Camera Infinita, 2019)

Un Apuro Lento (Camera Infinita, 2019)

 

PÀGINA WEB: www.marcelocaballero.com

XARXES SOCIALS: www.instagram.com/marcelo__caballero/

Cursos que imparteix