fbpx

Dones i pràctiques fotogràfiques: La fotografia en clau de gènere

Week 1

Useful Expressions

Tools for Professional Approach: It’s not just about learning, it’s about having the confidence to use English in real life and upgrade your business communication skills.

Week 2

Diplomatic Language

Tools for Professional Approach - Step 2: It’s not just about learning, it’s about having the confidence to use English in real life and upgrade your business communication skills.

Dones i pràctiques fotogràfiques: La fotografia en clau de gènere

Escola Universitària ERAM

8 hores

Divendres de 16:00 a 20:00 i dissabte de 9:30 a 13:30

Properament

Quan l’invent de la fotografia es fa públic l’an y 1839, es va presentar com una tecnologia aplicable a molts camps i accessible per a tothom, homes i dones. Tot i així, la pràctica fotogràfica de seguida es va introduir en unes esferes de gènere que marcaven i diferenciaven els espais i activitats propis del que es definia com masculí i femení. 

Aquestes esferes depenien de diferents variables, com per exemple el país, l’època, l’àmbit socioeconòmic o l’estat civil de la dona, però també del fet de tractar-se d’una producció domèstica, amateur o professional i del tipus de gènere fotogràfic. Sense anar més lluny, en el cas de la fotografia professional es va acceptar des de bon principi que la dona treballés en estudis de retrat; en canvi, no va ser fins la dècada dels anys vuitanta del segle XIX als Estats Units (i dels seixanta del segle XX a Espanya amb certa regularitat) que comencen a aparèixer firmes de fotògrafes a revistes i diaris. 

En aquest taller es farà un estudi historiogràfic en clau de gènere de la fotografia per demostrar la necessitat d’una revisió dels cànons i de la metodologia emprada, s’analitzaran a través d’exemples quines variables han condicionat les pràctiques fotogràfiques de la dona des del 1839 fins la Segona Guerra Mundial i, com estudi de cas, una breu història de la fotografia feta per dones als Estats Units.

 

Workshop PRESENCIAL. Vols inscriure’t al taller Online? clica aquí

A QUI VA DIRIGIT

Fotògrafes i fotògrafs llicenciats, estudiants de fotografia i art, i persones interessades en la fotografia i en les revisions històriques en clau de gènere.

PROGRAMA

  • Necessitat d’una revisió de la història de la fotografia en clau de gènere
  • Tendències a evitar
  • Proposta de variables estructurals a incloure a la revisió en clau de gènere
  • Investigar lo invisible
  • Estudi de cas: Una breu història de la fotografia feta per dones als Estats Units

REQUISITS

No fan falta coneixements previs.

DESCOMPTES

15% de descompte per associats i associades de les associacions de fotografia gironines · CODI: associacions

Descomptes no acumulables

  1. La fotoperiodista Jessie Tarbox Beals davant el pavelló austríac a la Exposició Universal de Louisiana de 1904. Autoria desconeguda
  2. Frances Benjamin Johnston, Autorretrat com a New Woman, 1896
  3. Maria Harriet Elizabeth Cator, c.1860
  4. Aurora Bertrana, El Marroc sensual i fanàtic, 1936